Nieuws

Hieraan herken je hoogbegaafdheid. En zo ga je ermee om

Ieder kind is uniek, dat is een ding wat zeker is. Maar wat als je kind een duidelijke voorsprong heeft in zijn ontwikkeling en zich al van jongs af aan anders voelt? Tijd om de term hoogbegaafdheid eens onder de loep te nemen. Wat is het precies en wanneer is een kind hoogbegaafd? En belangrijker: hoe ga je er als ouder mee om? Orthopedagoog Annelies van Harten vertelt hoe het zit.

Lees verder

Oudere Berichten

Dino heeft motivatie nodig

Dino heeft een verzuimcontract. Daarin staat dat hij van de schooltijd 85% aanwezig moet zijn. Die doelstelling heeft hij allang gehaald, vindt hij. Daarom meldt hij zich geregeld ziek. Maar is hij dan echt ziek? Dat is een goede vraag voor mij, zijn schoolverpleegkundige.

Lees verder
Zakgeld geven: hoe pak je dat aan?

Het krijgen van zakgeld op jonge leeftijd is een goede manier om te leren omgaan met geld. Daarnaast is het een goede oefening voor later. Je kind leert over de waarde van geld en snapt daardoor beter wat je er allemaal mee kunt. Maar hoe pak je dat aan en hoeveel zakgeld geef je? Pedagoog Caroline de Gans geeft uitleg en tips over zakgeld.

Lees verder
Bereikbaarheid ouderportaal

Misschien was je gewend om via een knop bovenaan deze website in te loggen op ons ouderportaal. Wegens aanpassingen in onze techniek, hebben wij deze knop van de website gehaald. Je kunt het ouderportaal gewoon bereiken, door naar www.cjgouderportaal.nl te gaan. Je kunt daar inloggen met je DigiD, zoals je dat gewend bent.

Lees verder
Het verwerken van verlies bij jongeren

Naar aanleiding van het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse Orlando krijgen we steeds meer vragen van ouders over hun ze hun kind kunnen steunen met dit verlies. Orthopedagoog Marieke van Werkhoven legt uit hoe jongeren verlies verwerken en geeft tips hoe je je kind hierbij kunt steunen: ‘Praten is een belangrijk onderdeel bij het verwerken van verlies.’

Lees verder
Ouders en jongeren gezocht voor behoeftenonderzoek

Het Centrum voor Jeugd en Gezin vindt het belangrijk om te weten wie hun klanten zijn. Daarom doet Muzus, adviesbureau in service design, onderzoek naar de behoeften van (aanstaande) ouders, verzorgers en jongeren in de regio Rotterdam-Rijnmond. De resultaten worden gebruikt om de communicatie en dienstverlening van het CJG nog beter aan te laten sluiten op hun wensen en behoeften. Doe je mee?

Lees verder
Luizen: hoe herken je ze en hoe bestrijd je ze?

Op Luizendag worden alle kinderen op de basisschool gecontroleerd op luizen. Stafarts Bernice Samson vertelt hoe je de beestjes herkent en hoe je van ze af komt. ‘Luizen blijven altijd bestaan. Weet daarom wat je moet doen.’

Lees verder
Vorige123Volgende