Nieuws

Brugklasser Aya krijgt een lesje poep-en-piesbiologie

Aya is een gezellige kletskous en vertelt graag over zichzelf. Ze woont nu 10 jaar in Nederland met een druk, maar liefdevol gezin en is dol op school. Met met enige regelmaat heeft ze een onverklaarbare blaasontsteking, maar tijdens het gesprek denk ik de boosdoener gevonden te hebben.

Lees verder

Oudere Berichten

In Jong010: Hoe kun je het beste omgaan met gescheiden ouders?

Linda van het Centrum voor Jeugd en Gezin reageert iedere maand in Jong010 op een vraag of probleem van een leerling of klas. Ze beantwoordt deze maand de vraag van Katja. Katja: ‘Hoe kun je het beste omgaan met gescheiden ouders? Ik mis mijn vader als ik bij mijn moeder ben. En ik mis mijn […]

Lees verder
Puberchallenge start 31 mei

Voor alle (toekomstige) puberouders en -verzorgers organiseren wij een paar keer per jaar de Puberchallenge, een gratis online pubercursus. Inschrijven voor de cursus die 31 mei start kan nog!

Lees verder
Daan wil dat het op school anders is dan thuis

Jeugdverpleegkundige Maggie Ciezka heeft een afspraak met Daan en zijn moeder. Daan is vaak niet op school en ze wil weten wat er aan de hand is. Al snel blijkt dat zijn moeder niet veel goeds over haar zoon te vertellen heeft. Maggie zet op een rijtje wat ze denkt dat Daan nodig heeft om vaker op school te komen: liefdevolle aandacht, acceptatie, aanmoediging en een goed voorbeeld.

Lees verder
5 ouders over loslaten

Loslaten, iedere ouder zal het uiteindelijk doen. Ieder op zijn eigen moment. Welke momenten zijn ze bijgebleven en hoe hebben ze dit ervaren? 5 ouders vertellen over een moment dat ze hun kind moesten loslaten.

Lees verder
Vorige123Volgende