Nieuws & Agenda

Bij kinderen betekent regelmaat in het dagelijks leven rust en veiligheid. Af en toe een verandering hoeft geen probleem te zijn, maar het is belangrijk om als ouder zoveel mogelijk duidelijkheid en structuur te bieden. Hoe doe je dat? Jeugdverpleegkundige Nelleke Boele geeft een aantal tips.

Lees verder

Oudere Berichten

Danisha haar gezin is als een doorlopende soapopera

Danisha is de op één na oudste dochter van een gezin dat mijn collega’s en ik al jaren kennen als een doorlopende soapopera met vele bedrijven. ‘Hulp? Nee hoor, wij krijgen geen hulp!’ Zegt Danisha stellig. Ze komen alleen maar praten met mijn moeder. Mijn zus en ik, wij helpen.’

Lees verder
Orthopedagoog Els vertelt: Zelfdoding is niet de enige optie

Els is orthopedagoog bij het CJG en spreekt geregeld ouders en kinderen met vragen of problemen. Door een schoolmaatschappelijk werkster werd ze gewezen op een 15-jarige jongen die het leven niet meer zag zitten. Zij ging met hem in gesprek en verteld hoe ze hem kon helpen.

Lees verder
Kraamtijd voorbij: hoe nu verder met borstvoeding?

Na de kraamtijd moet je de borstvoeding gaan combineren en inpassen in het ‘gewone’ leven. Hoe doe je dat? Wist je dat je recht hebt op tijd om te kolven op je werk? Lactatiekundige Rolinka geeft antwoord op veel gestelde vragen.

Lees verder
Vorige123Volgende