Je BIBBERS DE BAAS

Faalangst kan voorkomen wanneer je iets goed wilt of moet doen, zoals het maken van een toets, het geven van een spreekbeurt of het meedoen aan een sportwedstrijd. Ieder kind vindt dit spannend, maar wanneer je last hebt van faalangst is deze spanning zo hoog dat het je soms niet meer lukt. Het kan zijn dat je dagen van tevoren al buikpijn hebt en dat je lagere cijfers haalt dan je eigenlijk kunt. Als dit lang blijft doorgaan, kan het zijn dat je je somber gaat voelen. In de door DoelDelfland verzorgde training ga je op een leuke manier oefenen met situaties die je spannend vindt en leer je hoe je jouw bibbers de baas kunt zijn in dit soort situaties.

  • Leeftijd:                                               8-12 jaar
  • Bijeenkomsten:                                 1x per week van 12 maart t/m 14 mei
  • Evaluatiegesprek:                              na de meivakantie
  • Tijd:                                                      15:30 – 17:00 uur

We doen oefeningen die je leren:

– dat je gedachten en gevoelens met elkaar te maken hebben

– lichaamsseintjes te herkennen

– hoe je kunt ontspannen

– hoe je gedachten van invloed zijn op je gedrag

– hoe je angsten kunt aanpakken

– hoe je om kunt gaan met complimenten

– en hoe je voor jezelf kunt opkomen

Aanmelden: Heb je interesse, vul dan onderstaande formulier in. Pedagoog Charlotte Vermerris van Kwadraad neemt dan contact op. Zij is op dit moment t/m 2 juli op vakantie en kan pas daarna weer kan reageren. Bellen mag ook via 06-40715256 (ook na 2 juli weer).

Contactformulier cursus

Deze training wordt niet georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je terecht bij de organisatie die verantwoordelijk is voor de inhoud en kwaliteit van dit aanbod.

Een faalangsttraining voor als je het op school, tijdens het sporten of in contact met anderen zo spannend vindt dat je dingen minder goed doet dan je kunt, dingen niet meer durft of je niet lekker voelt.